MORTENS AFTEN

Morten, som jo i virkeligheden hedder Martin af Tours, meldte sig til den romerske hær som 15-årig og han fik hurtigt ry for, at hjælpe de fattige, helbrede de syge og endda opvække de døde. Lang historie kort, meldte Morten sig ud af hæren og blev munk i et kloster i Portiers, hvor han døde i år 397.

​​

Historien om mortensaften tager os tilbage til hans hellige skikkelse og han yndede ikke opmærksomhed. I Tours ville man udpege ham til biskop, hvilket han ikke var interesseret i og da byens indbyggere kom for at udpege ham, søgte han tilflugt på en gåsesti. Gæssene skræppede op og afslørede Morten, hvorefter han blev tvunget til embedet.

Som hævn sørgede Morten herefter for, at alle husstanden mindst én gang om året skulle slagte og spise en gås på den dag, hvor han blev fundet. Det er her, hvor den velkendte menu til mortensaften, blev til.

​Mortens Aften kan i Danmark spores tilbage til 1616 og da gæs ikke var almindelige i Danmark, og derfor også meget dyre, blev anden et lækkert alternativ. 

Mortens aften menu serveres - ud over a la carte -

mandag, tirsdag, onsdag og torsdag i uge 46 fra kl. . 16

​Hovedret

Økologisk ovnstegt andesteg fra Mindegaard med danske kartofler,

brunede kartofler, andesovs, halve æbler og andesovs

Hertil anbefales Sícoris, Costers del Segre, Spanien – 298 kr.

Dessert

Ris á la mande med lun kirsebærsovs

Hertil anbefales et glas 10 års Fonseca portvin – 62 kr.

258 kr. pr. person / bordreservation er nødvendig