En idyllisk kro​

på skønne Vestsjælland​

Stemningsfyldte lokaler

med masser af autentisk atmosfære

Hyggelige værelser

i bedste kro-stil

Traditionel dansk mad

af friske råvarer

Rolige omgivelser

med flot natur og dyreliv

Tæt på vandet

og med udsigt til Storebæltsbroen

Selskabslokaler

mødelokaler og overdækket gårdhave om sommeren

grafik

Mortens aften

Morten, som jo i virkeligheden hedder Martin af Tours, meldte sig til den romerske hær som 15-årig og han fik hurtigt ry for, at hjælpe de fattige, helbrede de syge og endda opvække de døde. Lang historie kort, meldte Morten sig ud af hæren og blev munk i et kloster i Portiers, hvor han døde i år 397.

​​

Historien om mortensaften tager os tilbage til hans hellige skikkelse og han yndede ikke opmærksomhed. I Tours ville man udpege ham til biskop, hvilket han ikke var interesseret i og da byens indbyggere kom for at udpege ham, søgte han tilflugt på en gåsesti. Gæssene skræppede op og afslørede Morten, hvorefter han blev tvunget til embedet.

Som hævn sørgede Morten herefter for, at alle husstanden mindst én gang om året skulle slagte og spise en gås på den dag, hvor han blev fundet. Det er her, hvor den velkendte menu til mortensaften, blev til.

​Mortens Aften kan i Danmark spores tilbage til 1616 og da gæs ikke var almindelige i Danmark, og derfor også meget dyre, blev anden et lækkert alternativ. 

Mortens aften menu serveres - ud over a la carte -

mandag, tirsdag, onsdag og torsdag i uge 46 fra kl. . 16

​Hovedret

Økologisk ovnstegt andesteg fra Mindegaard med danske kartofler,

brunede kartofler, andesovs, halve æbler og andesovs

Hertil anbefales Sícoris, Costers del Segre, Spanien

298 kr.

​Dessert

Ris á la mande med lun kirsebærsovs

Hertil anbefales et glas 10 års Fonseca portvin – 62 kr.

258 kr. pr. person

Bordreservation er nødvendig

Nyheder og vigtig info​

facebook-gråFølg os på Facebook eller tilmeld dig vores nyhedsbrev med løbende information om nye tiltag, arrangementer og lignende.

banner_groen_847x274

​COVID-19

​​Vi følger naturligvis alle udstukne retningslinjer i forbindelse med COVID-19. Dette betyder bl.a., at alt personale, der er i kontakt med gæster, bærer mundbind/visir og at alle gæster ligeledes skal bære mundbind, når de ikke sidder ved det anviste bord. Selvom I ikke lige kan se det, smiler vi og glæder os fortsat til at byde nye, såvel som "gamle" gæster velkomne.

Køkkenet har fortsat åbent for take-away, som kan bestilles på telefon 5885 9022, tak.

​Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål til overnatning eller til et ophold på vores kro på ​telefon 58 85 90 22 eller på e-mail info@reersoekro.dk

​​

Reersø Kro, Strandvejen 46, Reersø, 4281 Gørlev