grafik

Mortens aften

Morten, som jo i virkeligheden hedder Martin af Tours, meldte sig til den romerske hær som 15-årig og han fik hurtigt ry for, at hjælpe de fattige, helbrede de syge og endda opvække de døde. Lang historie kort, meldte Morten sig ud af hæren og blev munk i et kloster i Portiers, hvor han døde i år 397.

​​

Historien om mortensaften tager os tilbage til hans hellige skikkelse og han yndede ikke opmærksomhed. I Tours ville man udpege ham til biskop, hvilket han ikke var interesseret i og da byens indbyggere kom for at udpege ham, søgte han tilflugt på en gåsesti. Gæssene skræppede op og afslørede Morten, hvorefter han blev tvunget til embedet.

Som hævn sørgede Morten herefter for, at alle husstanden mindst én gang om året skulle slagte og spise en gås på den dag, hvor han blev fundet. Det er her, hvor den velkendte menu til mortensaften, blev til.

​Mortens Aften kan i Danmark spores tilbage til 1616 og da gæs ikke var almindelige i Danmark, og derfor også meget dyre, blev anden et lækkert alternativ. 

Vores lækre Mortens aften menu

serveres fra d. 7. til d. 13. november, 2022 fra kl. 17

- også som take-away

Vi tilbyder naturligvis også vores velkendte a la carte retter

​Hovedret

Sprødstegt andesteg med danske hvide kartofler, brunede kartofler, halve æbler og skøn andesovs

​Dessert

Traditionel ris á la mande med lun kirsebærsovs

288 kr. pr. person

Vi anbefaler bordreservation og glæder os til at byde velkommen på vores hyggelige kro

​Reersø Kro A/S

Strandvejen 46

Reersø, 4281 Gørlev

Telefon: 58 85 90 22

Email: ​info@reersoekro.dk

​CVR: ​ 28896778