grafik

Mortens Aften

Morten, som jo i virkeligheden hedder Martin af Tours, meldte sig til den romerske hær som 15-årig og han fik hurtigt ry for, at hjælpe de fattige, helbrede de syge og endda opvække de døde. Lang historie kort, meldte Morten sig ud af hæren og blev munk i et kloster i Portiers, hvor han døde i år 397.

​​

Historien om Mortens Aften tager os tilbage til hans hellige skikkelse og han yndede ikke opmærksomhed. I Tours ville man udpege ham til biskop, hvilket han ikke var interesseret i og da byens indbyggere kom for at udpege ham, søgte han tilflugt i en gåsesti. Gæssene skræppede op og afslørede Morten (eller Martin), hvorefter han blev tvunget til embedet.

Som hævn, sørgede Morten for, at alle husstande skulle slagte og spise en gås på den dag, hvor han blev afsløret af gæssenes skræppen op. Således opstod vores traditionsrige "Mortens Aften" til stor glæde for os alle, som elsker en velstegt and!

​Mortens Aften kan i Danmark spores tilbage til 1616 og da gæs ikke var almindelige i Danmark, og derfor også meget dyrere, blev anden et lækkert alternativ. 

Vores lækre Mortens Aften menu

serveres fra d. 6. til d. 12. november, 2023 fra kl. 17

- også som take-away

Vi tilbyder naturligvis også vores velkendte a la carte retter

​Hovedret

Sprødstegt andesteg med danske hvide kartofler, brunede kartofler, halve æbler med gelé, svesker og skøn andesovs

​Dessert

Traditionel ris á la mande med lun kirsebærsovs

298 kr. pr. person

Vi anbefaler bordreservation og glæder os til at byde velkommen på vores hyggelige kro

​Reersø Kro A/S

Strandvejen 46

Reersø, 4281 Gørlev

Telefon: 58 85 90 22

Email: ​info@reersoekro.dk

​CVR: ​ 28896778